Fondo
Capa 19
Capa 18
mente sana in corpore sano
tel 676405935
Horari Dilluns a Divendres de
xec regal
Capa 13
Capa 1 copia

- Cinesiteràpia: Del grec Kinésis,  moviment, i therapia, tractament, és l’art de curar mitjançant moviments físics. Consta del tractament de:

  1. les limitacions articulars que alteren la movilitat
  2. les impotències musculars amb restauració fisiològica muscular.
  3. Incoordinació de moviments mitjançant la creació d’esquemes a nivell del sistema nerviós central, el que permet de nou moviments que substitueixen els anteriors o la recuperació dels moviments lesionats.

Quan hi ha un bon funcionament però a nivell central es trenca alguna conexió o bé hi ha un problema d’ossos, articulacions, músculs, intervenim com a fisioterapeutes per recuperar al pacient. Si aquest pacient s’ha mantingut durant molt de temps en inactivitat o repòs, haurà perdut movilitat articular i to muscular, el que farà que nosaltres treballem per recuperar la major movilitat i el major grau possible d’amplitut articular.
Existeixen diferents tipus de movilitzacions: les actives (realitzades pel propi pacient), les passives ( és el fisioterapeuta qui mou l’extremitat del pacient), les activo-assistides ( les que realitza el propi pacient però ajudant-li el fisioterapeuta o qualsevol aparell extern) i les activo-resistides (realitzades pel propi pacient però contra una resistència externa o manual).

       

- Estiraments musculars o stretching:

Els estiraments musculars són tècniques basades en l’increment de la movilitat per mitjà de l’elongació dels músculs i tendons. Si la movilitat d’un múscul està limitada dificultarà el desenvolupament de la força, coordinació, velocitat i resistència, existint a més, un major risc a lesionar-se. Els estiraments musculars es realitzen de forma suau, sent conscient del múscul que anem a estirar, la seva localització i la sensació d’estirament. Sempre es mantindrà l’estirament fins a 20 segons i es tornarà a la posició de partida de forma suau i lenta.
 

   
 - Tècniques manipulatives vertebrals:

La orientació diagnòstica i terapèutica des de diferents perspectives permet una aproximació i seguiment de la patologia articular. Les diferents tècniques de movilització i manipulació articular van destinades a millorar les restriccions de movilitat articular així com del dolor d’orígen articular.
Es tracta de movilitzacions passives, forçades, ràpides i de petita amplitut que comporta el desplaçament dels elements que formen una articulació més enllà del seu recorregut habitual, arribant al límit del recorregut anatòmic possible. Normalment s’acompanya d’un cruixit audible, atribuït a un possible fenòmen de buit intraarticular i no provoca dolor si està correctament realitzada.
Les manipulacions articulars s’utilitzen principalment a nivell de la columna vertebral pel tractament de dolor d’esquena d’orígen mecànic o benigne. L’efecte és un alleujament del dolor que originava a l’articulació vertebral manipulada i un restabliment de la movilitat normal. La desaparició del dolor pot ser inmediata o al cap d’algunes hores.

- Readaptació esportiva:

A la readaptació esportiva de qualsevol lesió articular s’haurà de tenir en compte tres factors fonamentals: movilitat, força i propiocepció. Aquests seran bàsics per la realització correcta del gest esportiu, evitant així les recidives i altre tipus de lesions.
No ens hem de deixar portar per la idea de que “portant un bon vendatge es pot jugar encara que amb molèsties”. Podria ser el cas però, per exemple, un turmell mal recuperat  pot donar molts problemes a curt i llarg termini.
La readaptació a l’esport i el reentrenament a l’esforç sorgeix de la necessitat d’incorporar en els processos de recuperació una última fase abans de l’ingrés a la pràctica esportiva ( o laboral ).
Els protocols de la readaptació al gest esportiu van des de la potenciació muscular, reduïnt descompensacions musculars i propioceptives fins aconseguir el to muscular adequat per l’activitat normal, l’acondicionament físic del propi esport, i l’inici de forma progressiva als gestos tècnics que l’esportista es trobarà a la competició i que seran necessaris que s’hagin anat incorporant fins realitzar-los de forma correcta i segura.

  

home | empresa | fisioteràpia | acupuntura | lesions | teràpies | novetats | contacte