Fondo
Capa 19
Capa 18
mente sana in corpore sano
tel 676405935
Horari Dilluns a Divendres de
xec regal
Capa 13
Capa 1 copia

QUÈ ÉS L'ACUPUNTURA?

El nom d’Acupuntura es deriva de les paraules “Acus” que vol dir agulla i “Punque” que vol dir aprofundir. És a dir, consisteix en la penetració i estimulació de certs punts al cos a través de la pell mitjançant diferents tipus d’agulles.
L’acupuntura va nèixer a la Xina, és una ciència molt antiga eminentment pràctica que data d’aproximadament 5000 anys, alguns documents són dels anys 2696 al 2598 A.C. Forma part de la Medicina Tradicional Xina.
Es fan ús d’agulles molt primes per estimular punts específics del cos. Aquests punts es troben ubicats en uns trajectes d’energia que s’anomenen meridians. Es disenyen tractaments d’acupuntura per millorar el flux i l’equilibri de l’energia als meridians. Aquesta energia es anomenada Qi. S’afavoreix el reequilibri del sistema energètic-vital.  Així doncs, el dolor i la malaltia apareixen quan existeix un desequilibri entres les dues forces corporals (yin- yang) el que fa que hi hagi un bloqueig del flux del Qi.
La medicina moderna també ha estudiat l’acupuntura per donar una explicació més científica. Encara que es deconeix cóm funciona exactament, es sap que actúa sobre el sistema nerviós, estimulant l’activitat de substàncies analgèsiques (endorfines i cèl.lules del sistema inmune) en determinats punts d’acupuntura de l’organisme. Així mateix, altres estudis han mostrat que la teràpia xina altera la química cerebral, modificant la liberació de neurotransmissors i hormones i influenciant a les parts del sistema nerviós relacionades amb les sensacions i funcions involuntàries de l’organisme (reaccions inmunes, flux sanguini, tensió arterial,...). L’OMS divulga resultats d’assaigs clínics des de fa anys. Des del 1979 reconeix l’acupuntura com eficaç pel tractament d’un mínim de 49 malalties i desequilibris, llista que s’ha anat ampliant gràcies a l’investigació. L’OMS reconeix l’acupuntura com un complement eficaç per un ampli ventall de malalties, especialment de caràcter crònic. La tècnica de l’acupuntura no és inòcua: la de realitzar personal cualificat.
 Indicacions: dolors musculoesquelètics tals com cervicàlgies, tortícolis, lumbàlgies, ciàtiques, esguinços, tendinitis, hernies discals,...afegint a més problemes degeneratius tals com l’artrosis, artritis,...
Altres indicacions: migranyes, cefalees tensionals, afeccions estomacals, oculars, auditius, bronquitis, asma, sinusitis, al.lèrgies, faringitis, problemes de ronyó, transtorns circulatoris, dolors menstruals, insomni, estrés, ansietat,...

      

home | empresa | fisioteràpia | acupuntura | lesions | teràpies | novetats | contacte